Този сайт използва бисквитки. Прочети повече...

Националната седмица на четенето (от 22 до 26 октомври 2018 година) беше отбелязана в 137 СУ с участието на 466 ученици от начален, среден и горен курс. Те се включиха в различни инициативи: маратон на четенето, състезание за най-добър четец, както и състезание за най-добър и най-атрактивен разказвач. Включиха се с много ентусиазъм началните учители и преподавателите по БЕЛ в среден и горен курс. Родители и гимназисти четоха приказки на най-малките ученици от първи клас, а в IV б  клас беше организирана среща с родители за подкрепа на ученици, които имат проблеми в езиковото развитие. Участниците от прогимназиалния курс донесоха любимите си книги и прочетоха интересни моменти от тях. Гимназистите (от VIII а  и VIII б клас)  проведоха читателска щафета и се включиха в литературни предизвикателства.

 Децата от 1в клас слушаха с интерес приказки, четени от техните родители; отговаряха на въпроси към съдържанието им; сами извличаха поука; образуваха любим приказен герой; насърчиха се и се мотивираха ДА ПОВИШАВАТ ГРАМОТНОСТТА СИ.

Учениците от 2 г клас участваха с  четири дейности, посветени на творчеството на Джани Родари: самостоятелно четене на приказка, игра с Кахут - тестови въпроси, състезание по скоростно четене на приказка на Дж. Родари и четене на любими откъси от книгата му "Приказки по телефона".  

Учениците от 12 а клас  се срещнаха с писателя с Ивайло Митев.  Той запозна учениците с болезнените теми на българското общество – домовете за изоставени деца  и репродуктивните проблеми сред младото поколение. Срещата беше въздействаща.

Бяха определени и достойно оценени най-добрите участници от различните класове. Събитието предизвика широк отзвук сред ученици и родители.

През учебната 2016/2017 година, езиков и изпитен център АВО предлага курс по английски език за всички ученици от 1-ви до 6-ти клас, който ще се провежда в 137 СУ „Ангел Кънчев“ Повече>>

AvoBell obyava 2015

Нашите партньори

Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ

ucha se

Нагоре