Този сайт използва бисквитки. Прочети повече...

megadojo1На 6 янауари от 11 ч. в НДК се проведе първото по рода си Детското откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС - Mega Dojo Sofia 1.0.

Събитието се проведе под патронажа на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС. В съответствие с приоритетите на българското председателство на ЕС, целта на Mega Dojo е да подкрепи и вдъхнови бъдещите творци, предприемачи и иноватори. Организатори на събитието са CoderDojo Bulgaria и Дигитална Национална Коалиция, подкрепени от Microsoft Bulgaria.

 

MegaDojo Sofia 1.0 събра над 300 деца от страната със и без опит в програмирането. Детското откриване се проведе в три от официалните зали на председателството в сградата на НДК, броени дни преди официалното откриване и първите срещи на най-високо ниво. Така децата имаха възможност да усетят буквално атмосферата на събитието и забавлявайки се да опознават Европа с помощта на науката и високите технологии. За да поднесе приветствие към децата в София пристигна еврокомисарят по цифрови технологии и общество Мария Габриел.

137 СУ „Ангел Кънчев“ се включи в събитието с деца от четвърти „г“ клас и пети „б“ клас с класни ръководители Станислава Никифорова и Ваня Захариева. Двата класа участваха активно във всички работилници и спечелиха две награди – четвъртокласничката Ива си тръгна с таблет, а Амели ще е дигитален посланик на България и ще посети Брюксел, за да предаде мислите и гледната точка на младото дигитално поколение на България.

137 СУ „Ангел Кънчев“ се включи в MegaDojo Sofia 1.0 и с уъркшоп в сътрудничество с СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен и представи общото виждане за забавно компютърно моделиране с помощта на Makey Makey.

На финала на MegaDojo Sofia 1.0 училището ни беше обявено за училище – дигитален посланик на българското председателство на съвета на Европа – признание за отличното представяне на ученици и учители.

megadojo2 megadojo3 megadojo4 megadojo5 megadojo6

Предстоящи събития

esafety label 137high school

icon instagram   icon fb

През учебната 2016/2017 година, езиков и изпитен център АВО предлага курс по английски език за всички ученици от 1-ви до 6-ти клас, който ще се провежда в 137 СУ „Ангел Кънчев“ Повече>>

AvoBell obyava 2015

Нашите партньори

Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ

ucha se

Нагоре