Този сайт използва бисквитки. Прочети повече...

prokarsterra sofia 2015Приключи участието на учители и ученици от 137 СОУ „Ангел Кънчев“ в Третия Международният конкурс „КАРСТ ПОД ЗАЩИТА – ДАР ЗА ПОКОЛЕНИЯТА”, проведен под егидата на ЮНЕСКО.

Екипът от учители в състав: Виктория Каранлъкова, Моника Михайлова, Ренета Вълкова, Нора Топалова и Пламен Митев осигуриха подготовката, провеждането и финализирането на проекта. Той се осъществи в два последователни етапа: експедиционно-изследователско училище и изработване на продукти.

В конкурса участваха общо 14 отбора от 8 страни: България, Латвия, Чехия, Япония, Черна гора, Русия, Германия и Полша.
Нашият образователен проект „ProKARSTerra“-изследователи – експедиционно-изследователско училище за комплексно проучване на карстови обектив България чрез междупредметна интегралност получи втора награда.

Деветчленно жури от карстолози, художници и педагози от Япония, Чехия, Полша и България присъдиха общо 49 награди. От тях 6 получи 137 СОУ „Ангел Кънчев“.

Първа награда в категория „рисунка на ученици над 12 години“ получиха Симона Хокинова, Никол Павлова, Манол Петков и Кристиян Мутляшки за рисунката „Магията на водата“- художествен ръководител д-р Моника Михайлова.
Трета награда в същата категория получи Катрин Методиева за рисунката „Крушунски водопади“ - художествен ръководител д-р Моника Михайлова.
Трета награда за дипляна  „Пещерите в Деветашкото плато“ получи екипът на секция „Млад изследовател карстолог“ , представен от ученици от 10 б клас с ръководител Виктория Каранлъкова.
Трета награда за рисунка на ученици до 12 години получи Рахим Халди за рисунката „Водопад“ – ръководител Ренета Вълкова.

Поощрителни награди получиха:
Катрин Методиева в категория „Дипляни“ за „Дяволско гърло и Орлова чука“- ръководител Виктория Каранлъкова,
Константин Георгиев за реферат на тема „Карст, карстови процеси и форми и тяхното разпространение в България“ – ръководител Виктория Каранлъкова.
Творбите на лауреатите ще бъдат публикувани в международния сайт на проекта и ще бъдат изложени на научно-практическия форум в София на 23 септември 2015 година. Ще бъде съставен каталог с наградените произведения и те ще участват в пътуваща изложба.
Ще бъдат връчени грамоти и предметни награди.

prokarsterra sf2015 1

prokarsterra sf2015 2

prokarsterra sf2015 3

prokarsterra sf2015 4

prokarsterra sf2015 5

prokarsterra sf2015 6

prokarsterra sf2015 7

През учебната 2016/2017 година, езиков и изпитен център АВО предлага курс по английски език за всички ученици от 1-ви до 6-ти клас, който ще се провежда в 137 СУ „Ангел Кънчев“ Повече>>

AvoBell obyava 2015

Нагоре