Този сайт използва бисквитки. Прочети повече...

Финансиран от Фонд „Научни изследвания” и подкрепен от МОМН и Националната комисия за ЮНЕСКО в България.ProKARSTerra - International research project

Базова организация: Национален институт по геофизика, геодезия и география – БАН

137 СОУ участва във Втория международен конкурс „Карст под защита – наследство за поколенията”, форум 2012 г. с мото „Охраняемите карстови територии – мост към бъдещето” в категорията за учители „Моят необикновен урок ” с научно-изследователския филм на английски език „Карста в Земенския пролом и неговата карстова перла Полска Скакавица”, създаден от Ренета Вълковас участници във филма ученици от 8б клас.

Филма спечели Първа награда в категорията за учители /Моят необикновен урок/ на Втория международен конкурс „Карст под защита – дар за поколенията” през септември 2012г. в Шумен.

В него участваха 11 държави – Армения, България, Хърватия, Чехия, Естония, Казахстан, Латвия, Литва, Русия, Япония с Председател на международното жури – проф.Накано,Япония и Председател на организационния комитет – Петър Стефанов, България. Филма бе представен на Международната научно-практическа конференция „Защитени карстови територии – мониторинг и управление” през септември 2012г. в гр. Шумен.

137 СОУ участва с публикации на Ренета Вълкова като участник и носител на награда в  международния проект „Прокарсттерра”, финансиран от ЮНЕСКО на методическата разработка на урока-филм на тема „Комуникативен подход в обучението по английски език за карста”. Предстои представяне на филма и публикации за неговата методика като един необикновен урок в интернет пространството, в Международен методически електронен журнал „Прокарсттерра” и в географски образователен портал в интернет за карста, създаден от Национален институт по геофизика, геодезия и география – БАН и одобрен от МОМН. Образованието за карста е вече реалност в 137 СОУ „Ангел Кънчев” в уроците по проект „УСПЕХ”, на Ренета Вълкова с новия продук "Envision".

Филмът беше представян на стената на Европейската инвестиционна банка в Люксембург в продължение на две седмици. Копие на филма бе представено на ЮНЕСКО и Министерство на образованието.

Копие на филма има в Регионалната библиотека на Университета по архитектура, строителство и геодезия и на организирана изложба на спечелилите творби в София.

През учебната 2016/2017 година, езиков и изпитен център АВО предлага курс по английски език за всички ученици от 1-ви до 6-ти клас, който ще се провежда в 137 СУ „Ангел Кънчев“ Повече>>

AvoBell obyava 2015

Нагоре